RESIDENTIAL

CASE STUDY

Haystack Highlands

Offering gorgeous views of the Vermont hills, this project of 40 condominiums was designed to sit on a tight and challenging site between a road and a golf course.

PROJECT SUMMARY

Location:

Wilmington, VT

Status:

Completed 2007

 

Services Provided:

Architecture

Interior Design

Site Design

Landscape Architecture

Lighting Design

Acoustical Design

Kitchen Design

Structural Engineering

A 40 Unit Condo Architectural Challenge

Referencing a familiar vernacular house form that is often seen in the mountains of Vermont, the condo-duplexes look and feel like single dwelling units. The homes were designed to encourage connection with the outdoors and the community: building placement and fenestration create strong physical and visual connections to the landscape; a cathedral great room with adjacent porches offers flexibility for entertaining; and a basement space can be outfitted for an additional bedroom, media room, and/or workout space, as well as a single car garage.